Armenien eller Republiken Armenien ligger geografiskt i Asien men räknas till Europa på grund av de politiska och kulturella band landet har till andra europiska länder. Enligt en beräkning gjord 2012, lever mer än 30% av landets befolkning i extrem fattigdom utan tillgång till El, vatten, gas för värme och matlagning och lever i väldigt dåliga sanitära förhållanden. Landet leder även av hög arbetslöshet och fattigdom gör att andelen som lever under extem fattigdom gränsen som är satt till 1,9 dollar per dag (17kr/dag) växer varje år.

Idéen till Akut Hjälp kläcktes av Karen Harutyunyan efter ett besök till Armenien där han såg hur fattigdomen sprider sig i landet. Efter att ha tagit emot bidrag av familj och vänner, åkte Karen till Armenien och delade ut mat och nödvändigheter till familjer som hade det svårast i byar och små städer. Karen filmade även hela resan och gjorde det till en dokumentär som ni även kan se här på webbsidan. År 2015 samlade Karen 11.500kr och hjälpte 3 familjer och ett barnhem. 2016, och med hjälp av Lorans Charoyan skapades en organisation med en styrelse och vi lyckades samla ihop sammanlagt 57.725kr och lyckades förbättra livet för 24 familjer.

Det som är unikt med oss och som många andra organisationer inte har är att alla bidrag går oavkortat till behövande och att vi och vår personal står själva för sina egna kostnader (Flygbiljett, hotell, mat, kamerautrustning etc.)

LORANS CHAROYAN
Ordförande

KAREN HARUTYUNYAN
Grundare och Vice Ordförande

MARGARIT MKRTCHYAN
Sekreterare och Styrelsemedlem

JOUEL WANES OVANISIAN
Styrelsemedlem

ARTUR AGHAJANYAN
Styrelsemedlem

DAVID SHIRINYAN
Styrelsemedlem

HAMO JERETSIAN
Styrelsemedlem

SILVA BEDROSIAN
Styrelsemedlem

ZARYHI AVOYAN
Styrelsemedlem